Tuesday, December 20, 2011

I'm Back


Bismillahirrahmanirrahim..
fuh lebih sebulan aku mengabaikan blog kesayangan aku ni..
byk mende da berlaku kat aku..
walaupun kbyakan nya yg xbaik..tp mgkin aku sendiri xsedar the positive thing came after..
ok sekarang da dekat nk final exam..
mgu depan study week..
minggu ni lak nak kene submit thesis..gile lah..

nak story ape ek ?xde idea..
lama sgt xberblogging kan..hehehe
latest thing happen adalah haa p klinik..haha

aku kene food poisoning hari isnin jam 4pagi..
time tu bru nak masuk tido..
mual2x then muntah2 cirit birit..smpi la pagi..
then tghari tu g klinik..doc suh masuk air sbb sgt dehydrated..
alhamdulillah now da better..but still kena consume ubat.. -.-'
prasan jugak semester ni aku slalu sakit..adeh

insyaallah aku akan update blog ni lagi nnt..
bye for now..



Friday, November 04, 2011

Sample Preparation done


saLam..
fuh aq sgt mengabaikan blog aq..
since aq da start masuk lab doing my final year project kan..
mmg sgt letih..g pagi,malam baru balik..
pagi lab coat bau wangi..balik bau mcm baju penjual ikan..HANYIR!!
balik umah mmg terus ttido.. -.-'

1st day msuk lab..huaa

in la ikan-ikan yang aq kaji..

 sample otot ikan dan organ dalaman yg telah diblend...
bau xyah ckp la..mmg nk muntah..

setakat today aq da berjaya siapkan sample ikan aq..
stock solution pn da siap dilute..
tgu nak run AAS lagi..
but the thing is..
aq pny waiting list adalah sebulan lebih!!!
i dont have such time!!
VIVA xlama lagi!!


hope everything going fine lah..
lusa da nak raya haji..
so i'm wishing u ol
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
semoga pengorbanan yg korang buat xkisah kpd diri sendiri or org lain berbaloi...
dan mndatangkan manfaat..insyaallah..
k bye ^^

Tuesday, October 25, 2011

sick


salam..
i'm on my fon actually..
kind of stress..today i shud start my lab,but then this illness suddenly came..
tomorrow deepavali..lab msti tutup..erghhhh
maybe its the effect of my super-spendless routine..wtv
totally weak laying on my bed..
hopefully i'm getting better..

Monday, October 24, 2011

My 2nd home


salam..
yeah this week akhirnya aq da mula masuk lab..
yeah msuk jelah bru..
amik apparatus semua..besok bru dpt mula..
so lab gonna b my 2nd home after this...sigh

my project..
ikan ikan come to papa..hahaha bodok!
k bye

Thursday, October 20, 2011

Budak Digilis : Fakta Sebenar



Salam..
aq rasa ramai dah yg da tgk video budak kena gilis di China tu kan.. ramai yang memberikan pendapat masing-masing... aq sendiri pun ad pendapat tersendiri ttg kejadian yang sgt memilukan tu..walaupun aq xtgk video tu sbb aq xsampai hati..
So, here's the fact about the incident yang berlaku..
its a copy paste article..


Tau tak ? Kenapa Tiada Sesiapa Membantu Budak 2 Tahun Yang Digilis Di China?

Admin yakin ramai rakyat Malaysia ingin tahu kenapa semua orang hanya mampu memandang dan langsung tidak berusaha membantu budak berumur 2 tahun yang dilanggar di China baru-baru ini.

Korang rasa kenapa dan mengapa ianya berlaku?

Jom kita baca...

"Semenjak 17 Oktober , memang kecoh pasal video dimana seorang budak 2 tahun kena langgar dengan van dan lori tapi malangnya takde seorang pon yang peduli. Budak malang tu dah terbaring berlumuran darah tapi orang yang lalu lalang tu buat tak tau jer...

Video tersebut tersebar dgn cepat dan ramai yang marah dengan kejadian ni... Kejadian ini berlaku di China dan bukan di Malaysia.

HOT fm buat topik pasal ni...so citer nih memang hot lah
Sekarang admin nak cerita fakta sebenar dan boleh juga dikatakan peringatan pada korang yang nak pergi ke China. Kalau korang nak tau sekiranya jumpa or ternampak orang lain dalam kesusahan seperti seorang makcik terjatuh basikal, atau budak kecik dipukul or dibuli ataupun ko nampak seorang tua yang tibe2 diserang sakit jantung,

Sila jangan tolong..ASAL?

PERINGATAN. JANGAN TOLONG! Nak tau kenapa? Sebabnya bila korang tolong, orang itu dah menjadi tanggungjawab korang. Contohnya, kau nak tolong makcik yang jatuh basikal tu, katakan makcik tu patah kaki, maka korang yang kena tanggung sume kos perubatan die sbb korang yang tolong dia...

Ataupun korang akan disaman oleh anak makcik tu sbb korang lah penyebab mak die jatuh. Inilah faktanya di China. Nilai moral dah takde. Mereka akan pentingkan diri sendiri sebab kalau mereka tolong pun mungkin mereka yang akan tanggung akibatnya. Ini Serius, Cerita ini diceritakan dalam akhbar cina minggu lepas.
Dalam akhbar tersebut penulis memberitahu ada seorang askar menolong seorang tua yang terjatuh secara tiba-tiba.. Kerana prihatin takde org lain nak tolong maka askar ni pon naklah bantu tapi anak org tua ni nampak die pegang mak die so die tuduh askar ni yang tolak mak dia. So askar ni kena saman dan terpaksa menanggung kos perubatan org tua tersebut..
Akibatnya die kena buang kerja. Jadi kes budak yang kena langgar ni pun sama. Baik biarkan jek budak tu sbb kalau tolong and jadi pape yang lebih teruk kat budak tu, diorang yang kena tanggung.

Nak tahu tak apa yang pemandu van tu cakap pasal die langgar budak perempuan tu?

Mula-mulakan pemandu tersebut dah terlanggar budak tu and die berhenti kejap sebab perasan die langgar budak.

Masa tu budak tu berada di tgh2 antara tayar depan dan belakang. Die terfikir kalau budak tu mati,

die cuma perlu bayar denda lebih kurang RMB10,000- RMB20,000 je tapi kalau budak tu hidup diakena tanggung akibatnya seumur hidup so die teruskan langgar budak tu dengan harapan budak tuakan mati. Itulah undang2 di China yang mana kalau langgar mati lebih senang nak kira drpd langgarhidup. So sekarang pemandu van tu sangat berharap yang budak kecik ni akan mati..

Terukkan? Ini bukan tipu tau tapi seperti yang tertulis dalam paper cina hari ni...

Admin berbalas pesan nih "Jadinya kalau sampai di China" ingatlah !

JANGAN TOLONG kecuali family korang sendiri...

Semoga perkara ini takkan terjadi di Malaysia tercinta ini...

Kesimpulannya, di mana saja, manusia semakin hilang pertimbangan diri.

Dunia semakin kejam dan tak berperikemanusiaan~

So terjawab lah persoalan tao yang dulu dimana seorang lelaki mengambil kesempatan tetak perempuan pengsan selepas bergaduh dan xde sape yang ambil tindakan.



Sekarang baru tau kan ape sebab budak ni dibiarkan macam tu sj..
harap kita yg kat msia ni xde nak buat mcm ni..
bye




obsession | upside down



 salam
see the barcode ?cuba la scan..hu3x
owh nk ckp ttg facebook..
dulu aq rasa fb tu mmg byk buat aq buang masa..xde pape pun yg penting..
but now i think the other way..
byk lak manfaat dan info-info yg cuba disebarkan...
pendapat aq jelah..
korang ?


ok skrg aq obses dgn gambar terbalik...
saja2..so org pun xgigih nk menelek/menilik/mbelek lebih2 kan cela2 kat muka..hua3
xde la..haha
for me..its just awesome and unique.. :D
kwn2 suh rotate tp aq suh dorg rotate screen dorg..haha
xde lah at least dorg akan komen something kan..:p

Tuesday, October 18, 2011

Jubah Buat Ibu


Salam..
arini aq just nak share story yg aq bc dr facebook few days ago..
agak panjang..time tu aq kat umah on9 kat fon..
so aq dgn gigih print screen..
its a sad story..





















Monday, October 17, 2011

Mon-Day


its monday fellas!!
assalamualaikum..
today got class at 10am which i didnt come..huhu
i tot its already cancelled last week..
damn!!
btw i still didnt start my FYP for the 2nd phase yet..erghh
k bye~

Thursday, October 13, 2011

Contest DANIEL ADIE : SISPA


PERTANDINGAN
BIARKAN GAMBAR MENGUNGKAPKANNYA.
(Senyum Ikhlas Senyum Palsu) 

Daniel Adie invite aq join contest kat blog dy..
its about smile..the original and the fake smile..
OMG punya la simple kan..
tapi bila bukak folder nak cari picture senyum..OMG again..
DAMN!! aq xde pic yg betul2 senyum...
punya lah aq xreti nk senyum..hahaha
yeah i dun like to see my smiling face being snap..
macam pelik..huhuhu
after berjam mencari akhirnya aq cantum la 2 pic ni..hehehe

obvious sgt pic kiri tu senyum fake kan..huhu
yg kanan xde la nak senyum sgt..hehehe
tapi ikhlas :D

Terkadang, senyuman palsu terukir apabila kita menghadapi suatu situasi yang kita sendiri tidak sedar yang kita bijak mengawal ekspresi muka sedangkan senyuman ikhlas sentiasa terukir tanpa kita sedari..

tag :
Eddy Syrol
Faiz Farish


Monday, October 10, 2011

Final Year Project

salam..
kesian aq tgk blog aq nie..
sepi sesepi sepinya..nah ayat*
aq xd semangat sebenarnya nak update blog ni..
insyaallah aq akan cuba update bl ad msa..


as for now aq tgh uruskan hal lab aq..
insyaallah next week aq start masuk lab utk proceed aq pny FYP..
so aq bakal bergelumang dengan ikan-ikan mentah...
aq tekad nak buat yg terbaik sem ni..
doakan yg terbaik utk aq k..amin


aq da jrg sgt nak edit gmbr skrg..sgt2 jrg..
snap mmg slalu la tp snap delete snap delete..camne jugak kan kalo hasil tu non-ado..huhu
so letak je la pic dr hp..bia je lah parut2 bagai..nak wat camne..
syg sgt parut tu kat muka aq..huhu
k bye~



Tuesday, September 27, 2011

update


salam..
lama xupdate blog nieh..
siyesly mood xde nak buat entry baru..
walaupun mcm2 cerita yg nk share kat korang..
insyaallah after semua masalah settle,akan update blog ni slalu..
bye~

Monday, September 12, 2011

Miss Universe 2011 Pilihanku..hu3


salam..
okay lama dah aq xupdate blog ni..
buat entry pre-raya tp raya full xkuar2 kan..hu3
sorry3x...
tp now da citer ttg MU..
bukan manchester united..tp miss universe 2011
meh tgk ape yg aq minat..heeee
ni xikut darjah kesukaan..huhuhu

 cun kan...


 eh mcm diana danielle lah..huhu

 chantekkkk....

 sesak nafas.....

 mata dia..fuhhh

 wah our malaysia...love u debbie


 cantikkkkk...

 homaigod...cunnn

 mata dy alahaiiiiii...

xtau nk ckp ape dah..hahaha

yeay..xtau la mn yg dah masuk TOP 15 ke hape..
tapi yg ni la yg bagi aq..cun..huhuhu

Followers