Monday, February 13, 2012

Adele's Transformation




ADELE

Adele Laurie Blue Adkins

5th May 1988

Tottenham, North London, England, UK

Soul/Jazz, Blues, Pop


 used to be fat..but full with talent

 photogenic

 gorgeous

 2012 VOGUE

 COVER GIRL

SUPER-TALENTED SINGER

pic : credit to GOGGLE

Karnival Hari Wilayah Labuan


Assalamualaikum..

jumaat lepas..

 time bday party budak kicik..
the food sedap..huhu

 kena jaga pameran..
tapi xpegi pn..xde elaun kan..haha

 Karnival Hari Wilayah Labuan 2012
tlg mummy angkat bjual di gerai 2 hari..letihh


 ok ni entry malas..
letak gambar je gigih..lalala

k bai..

Wednesday, February 08, 2012

First Day


Salam..
owh i shud update this yesterday tapi apakan daya teramat la mgantuk..huhu
Semalam officially aq start aq pny latihan industri kat JAS WP Labuan..
Yeah kat atas tu la aq pnya desk..ok la atleast ad meja sendiri kan..hee
mula2 masuk aq pny supervisor,Puan Maria kasi kenal dgn pengarah and semua staff dlm ofis tuh..
xramai..mcm xsampai 10 org pn..2 perempuan (Pengarah n Pn Maria) dan selebihnya lelaki..
then dy kasi aq buku laporan tahun 2009 and 2010..suruh baca tgk apa yg blaku dlm jabatan ni..
xsmpai stgh jam da siap baca sbb nipis je..huhu
dari pagi sampai ke tghari mmg sgt rileks xbuat keje lgsg..
sbbnya pegawai yg aq ptut rujuk ttg aq pny tugasan xde..so after lunch hour bru la dpt jmp..
then buat keje..start buat keje trus perasan cepat je masa bjalan..grrr
keje nya xde la susah sgt tp boleh mberi gambaran la kenapa kerani2 sekolah n pekerja kat pjbt fakulti aq tu slalu emosi..rupa2nya xsenang keje tuh..haishhh

Food kat labuan xdpt dinafikan mmg mahal kot..
nasi + ayam + sayur = RM6
pokai aq kalo lama2 kat labuan ni..hhahaha
today(rabu) sgt la xramai kat ofis..
sebabnya few staff kua pegi buat pameran kat company mn ntah..teramat la sunyi..
after lunch hour bru dorg balik..aq rs arini mcm ok sikit dr smlm..
staff pn rmi yg tegur2 interview aq..hua3
tapi td lunch sorg2..and mcm biasa aq akan sesat dlm Ujana Kewangan tuh..xtau la nape..haishh
smlm time smpi sesat nk cari ofis..balik pn sesat nk cri jalan kua..wakakaka
k lah tu je kot..
later2 update lagik..hehaaa zzzzz


Sunday, February 05, 2012

Labuan Island


Alhamdulillah aq da selamat sampai Labuan...
ni 1st time aq menggunakan perkhidmatan feri ekspress..
sebelum ni kalau aq ke Labuan aq akan naik bus ke menumbok dlm 2 jam lebih..
then dari menumbok ke labuan guna speed boat selama 15 minit..
naik ferry ni ambil masa dalam 3 jam la..tapi senang direct..
so xyah nak angkut2 barang..huhu

 btw semalam sempat bjumpa dgn blogger termasyur Eddy Syrol..hehaaa
makin ensem si eddy skrg..
bkurung dalam umah katenye..huhu
sempat bkaraoke dgn beliau..Patah Seribuuuuu hatiku..huhuhu
sedap ok suara dy..sempat rakam beliau nyanyi lagu UNIC..sebijik hokey!!huhu

 last minute packing..
bawak yg penting2 je..errr semua pun penting..huhu

rambut dah dipotong semata-mata utk praktikal..hahaha
lucu..
Selasa ini akan bmula latihan industri aq d Jabatan Alam Sekitar WP Labuan..
insyaallah akan cuba utk perform..aminnn
Salam Maulidur Rasul utk semua..
bye

Thursday, February 02, 2012

Finally



Alhamdulillah..
akhirnya dengan berkat kesabaran dan segala dugaan aq berjaya siapkan thesis aq..
mmg sgt perit anda byk dugaan buat sume ni..
proses nak siapkan hardcover pn da buat aq demam sbb kena jalan jauh..
tapi sume berbaloi bila aq bjaya dapatkan sign dari supervisor dan juga kedua-dua pemeriksa..
paper exam pun sume da settle..
harap semua lulus so aq dpt tamatkan pengajian aq selama 3 tahun + stgh ni.. -.-'



mgu depan aq akan lapor diri utk latihan industri  pulak..
so hujung minggu ni aq akan btolak ke labuan..
i'm gonna miss Sabah a lot!!!
byk kenangan pahit manis kat sini..
hrp aq akan jejakkan kaki lagi ke Sabah..amin



Followers