Monday, December 24, 2012

Banjir : Kuantan Tenggelam

Harini 24 December 2012
Bandar Kuantan dilanda bencana alam iaitu Banjir..
Mungkin jgk Banjir Kilat..
Bermula sejak jam 11 pagi tadi..mengakibatkan jalan2 di sekitar bndr kuantan terjejas..
Banyak gambar tersebar di dalam facebook seperti page KUANTAN dan Life @ Kuantan...
ini antara gambar2x yang saya nak kongsikan..

 depan my office..masa ni belum betul2 teruk..

 see, tangga depan office pn da naik air..

Satu bangunan da masuk air..



 Depan Vistana Hotel

Setakat sekarang..dikhabarkan lebih banyak kawasan yang telah terjejas..


 Depan Bank Muamalat, Depan Megamall


 Pandangan dari Terminal Bus Makmur

 Pandangan dari Wisma Pahang

Depan My Office Jalan Tun Ismail


Harap semua dapat mendoakan supaya keadaan pulih seperti sedia kala..
Sedih rasa melihat keadaan mcm ni blaku..
Semoga Allah merahmati kita semua..
Amin

Tuesday, December 18, 2012

Meet Mr V

Salam..
After almost 2 weeks barulah rasa nak update ttg ni..hehe
Its not about showing off or what..
Cuma melahirkan rasa syukur dan yeah its my blog right..so my right to post anything :-)
06 Disember 2012 
tu la tarikh kelahiran my 'new' ride..
xde la new pn sbb its a used car..but still new for me..erk~
Gigih amik unpaid leave sbb nak g collect this precious kat Cheras..
memang penat sbb kena naik bus, train and cab nak ke sana...
tapi everything worth it bila nmpk silau cermin dari jauh :-)
i dont have name for it yet..maybe shudn't give any..so i just call it as Mr. V..haha

Ni la anak dy..
nama dia anak kunci :p

The Interior
Simple yet memenuhi selera #eh


Meet Mr. V
Nothing much to do with this monster..well-dressed
cuma perlu ditinted and re-paint the bumper..
How I love my new ride.Please be nice to me ya Mr. V..nnt i blanje u myk hitam sedap..ahaha

ok bye~

Monday, December 17, 2012

Instagram



Yellow..
Follow my instagram yek..huhu
Search kyooreza sajo :-)
Bru jek mcuba..



Bye.

Saturday, November 24, 2012

Keluar Sudah


Assalamualaikum..
Ok aritu da penah gtau ttg Maskulin Disember ni..
tadaa da pun berada di pasaran sekarang.
rajin2 la belek halaman 80 dan 81 k.
Nanti nmpk la muke kyoo reza yang masam mencuka..
haishh dalam banyak2 gmbr,gmbr masam tu jugak yg dipilih..haha


interested ?
do contact me ya :)

next entry ??
tgu..hihi

Monday, November 19, 2012

60th New Image Royalty Convention

Assalamualaikum..

Alhamdulillah semalam 18hb November 2012 aq berpeluang ke majlis gilang gemilang New Image International.
Bertempat di Kuala Lumpur Convention Centre.

Tetamu kehormat yg hadir adalah Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Tun Jane Abdullah.
Sangat ramai yang hadir dan membawa pulang habuan masing2x..
Aq belum ade rezeki lagi..insya-allah next royalty aq akan dpt :)

Convention kali ni menunjukkan perniagaan New Image meningkat hampir 500% berbanding hasil bulan May 2012 lepas..
Jumlah royalti juga meningkat berlipat kali ganda..
Kunci utama adalah RAJIN mencari peluang..
bila nak start ?
NOW.

Jom tgk sedikit gmbr diambil semalam.
Lets!




From left, Amiroul Majid (my upline a.k.a 2 star Manager) and at my right, Haqim (my downline a.k.a Manager)

 With Wan Lan.. upline to my upline..byk membantu ni :)

Insyaallah Next Royalti aq akan capai habuan mcm ni..
Amin.

Sunday, October 28, 2012

Maskulin Disember 2012

Salam Hujung Minggu..
Ok today nak story ttg pengalaman ke Karangkraf, Seksyen 15 minggu lepas..
Tujuan ke sana adalah utk photoshoot utk promosi produk New Image..
Iklan ni akan dikeluarkan utk Majalah Maskulin Keluaran Disember 2012 nnt..

Dijadualkan bermula pada 24 October jam 3 pm di Karangkraf..
Namun aq sedikit terlewat sebab biasa la naik pengangkutan awam..
Selepas sampai dari Kota Kinabalu pada 23 October aq ke Putrajaya..
Dari putrajaya, Precint 5 aq amik bus ke Putrajaya Sentral..
Dari sana aq amik pulak KLIA Transit ke KL Sentral..Then amik Komuter ke Shah Alam..
Kemudian amik cab ke Karangkraf..
Nampak x betapa byknya kenderaan aq guna haritu..huhu

Ok jom tgk sedikit gmbr2 yang diambil secara tidak langsung..haha
sebab gambar2 rasmi sume kat photographer..
tggu la majalah tu kua pertengahan bulan November nnt :)



 Maka bermulalah sesi photoshoot..huhu


 ok candid sungguh..

 with Amiroul Majid..my upline
berpangkat Manager 2 Stars dlm New Image..

 ok tutup mata!

from left (Amiroul, Fahmi, Yen and Me)

Ini merupakan pengalaman kedua berphotoshoot bagai..
Tapi 1st time utk majalah mcm ni..huhu
harap2x hasilnya nnt ok lah..hehe

Jangan lupa dapatkan Majalah Maskulin Keluaran Disember 2012..
Daa~

Saturday, October 27, 2012

The Day of Convocation

Assalamualaikum..
Selamat Hari Raya AidilAdha kepada semua umat islam..
Finally dpt update blog ni..hihi
Last 2 weeks mmg padat aktiviti aq dengan kursus dan convo..
Jom layan beberapa gmbr konvo..huhu

Buat yang xtaw, aq dulu study di Universiti Malaysia Sabah, Kampus Induk Kota Kinabalu :)
Amik Kimia Industri :)

 malu-malu katenyah..huhu

 cameraman ckp 
"Jangan Pandang Camera"

 Jalan dengan bangga..haha

 Best Buddy, Farah Damia

 My KI Special Team..haha

 After 'catwalk'..haha muke lega memasing


 Dengan anak buah
Arifah dan Mukhriz

 With my sis :)

 Sayang korang sume :)


kenal x blogger femes ni ?huhu
Eddy Syrol :p

Maka telah rasmilah saya menjadi Graduan dan Alumni UMS..huhu
Next entry akan share ttg jalan2x sekitar kk then Photoshoot for Majalah Maskulin last week :p
Bye~

Tuesday, October 09, 2012

Fiesta Perkahwinan 2012

Pada 4-6 October 2012 telah berlangsung Fiesta Perkahwinan yang terbesar di Pantai Timur..
Lokasi adalah di Kuantan Parade, Kuantan..
Ceritera nya pada 5 October 2012 aq pergi ke sana sebab nak support my friend, Zul yang jd model utk Butik Andaman Wan Shah..
Nak dijadikan cerita  lagi rupanya Wan Shah ni sekampung dengan aq..haha
Sampai kat booth tu memang kenal la muka-muka sekampung ku semua..

Borak2x..sambil tgk muka si Zul yang cuak sebab nak kena catwalk nnt..haha
Borak ngn model perempuan, Kak Yaya..
Then Kak Yaya suggest aq jadi partner dy utk sesi hari ahad..
and i was like errrr..berdesup darah gemuruh mari..haha
Tapi aq on je lah..alasannya aq tinggi dan nampak balance sikit bila berdiri sama-sama..
Walaupun non-hado..hahahaha

Pada 6 October 2012, Ahad dlm kul 12 tgahari sampai la aq kat Kuantan Parade..
Kak Yaya tunjuk la baju..andddd its KUNINGGGGGGG...*pitam
at first mmg rasa xconfident langsung nak pakai kuning..
macam xmatch kot ngan skin color aq nieh..tapi lantak..sarung je..
da sarung aiyoo besar lak kat ketir..eh xbesar..aq yang kurus keding -_-'

Dan akhirnya bercatwalk la aq..dengan xde rehearsal bagai..*lantak
Paling xley blah aq pakai kasut yang aq bawak g keje tuh..
yang da tahap nak rabak..spoilll betul..hahaha
Mata lak merah hari tu..actually since sabtu..
so terpaksa la pakai spek hitam utk cover kemerahan itu..huhu

Azira yang dtg nak support aq last2 dy pn kena tarik jadi model..hehehe
tcapai jgk kan nk pakai bju pngantin..huhu

 Azira pakai baju dari Ayu Collection..


 Sesi memperkenalkan designer
Wan Shah from Butik Andaman Wan Shah
Nampak x muka cuak disitu ?haha
*abaikan kasut masuk ladang itu

 Ni la Kak Yaya..
pasangan model saya..huuhu
*abaikan tepung gomak dan edit terlebih itu

sempat lagi..haha

Dan hari tersebut aq beroleh satu lagi pengalaman baru..
Amin.

Followers