Monday, January 28, 2013

Thanks Maxis!

Salam..
Setelah 7 bulan setia dengan maxis (Postpaid) aq rasa nak bertukar arah..
Gara-gara arini aq dpt bill RM356.33
Mula2x dlu aq amik pakej Internet Value Plus(IVP) 50 before upgrade kpd IVP80..
time tu pakai kat Samsung Tab..so data mmg jrg la abis..
honestly ade jugak la Outstanding Payment tapi aq akan terus byr spya xlebih limit..btw limit aq RM150.00

Until last friday (25 Jan 2013) aq tukar kpd Iphone..
time tu data ada balance dlm 40MB..so aq mmg jimat giler2 la b4 new data renew on 28hb setiap bulan..
then 27 Jan 2013 habis la data tu..aq pn yakin la xmatikan cellular data..da gn wifi kan..
xtau lak rupenya data still akan gn cellular kalo line wifi xstable..
dan tahniah pada 28 Jan 2013 iaitu today, dpt notification bill adalah RM356.33!!!
Very the terkejut monkey ye!!

b4 aq dpt tau ttg bill tu ad da siap2 buat online payment RM145.00 sbb last month ade OP RM60 and this month pny rm80..
KEBABOM!! RM356.33 ye...
trus gi Maxis Centre tanya knp bill mhl sgt..
dy explain la ckp ttg cellular data td..so aq dpt simpulkan penggunaan data aq utk smlm adalah RM250..
ya RM250 dlm msa satu hari..owh x! few hours je b4 midnight tu..less than half day..
RM250 tu adalah max limit..
SO tu unbarred balik line aq, aq tpksa la byr lagi td another RM210..
Aq plan sbnrnya nk tukar telco, maybe celcom tapi still bgi peluang kpd maxis utk sebulan..
aq tukar plan td kpd yg 1GB data + TalkMore 28..total RM76/month..
and bila da abis data, xkena charge, cuma speed slow down..
If my bill wayyyyyy overcharged lg next month, aq g bayar bill tu by tabur je duit depan pintu maxis centre then berlari ke celcom centre..gituh..hahaha




So MAXIS, please be nice to me! Dang!

Wassalam.
KR

Sunday, January 20, 2013

Rebat RM200 Smartphone : FREE Smartphone

Salam..hari ni saya nak kongsikan sedikit info..
Ok ramai da tau ttg rebat rm200 utk pembelian smartphone oleh kerajaan kan..
tapi hanya boleh digunakan di syarikat Telco..
Digi, Celcom, Maxis, U-Mobile tawarkan phone tapi kena topup some money..


but YES menawarkan free phone including data plan..
just bawak slip pendaftaran SKMM tu ke booth YES then you'll get your free Samsung 4G Smartphone..

Tapi phone ini hanya boleh guna utk line YES shj..sbb dy guna chip YES..
dan tiada simkad..
dont worry sbb line YES ni sangat laju..
BUT rasanya sabah and sarawak xdpt la gn sbb YES belum ada kat sana kan..

So kepada sesiapa yg layak dapat rebat tu tpi xtau nak gn utk phone apa or xnak topup duit, this is the best choice..
Hope this info will help you guys.
For more info, go to www.yes.my




Friday, January 18, 2013

See-Through Screen Monitor


I saw one photo in Instagram showing that the screen monitor is see-through..
Tiba-tiba rasa nak buat jgk..
Then trus amik camera snap the view behind my monitor then buat jd wallpaper..
again snap the picture dari depan..
nampak la macam see-through screen..uhuhu

Followers