Wednesday, February 08, 2012

First Day


Salam..
owh i shud update this yesterday tapi apakan daya teramat la mgantuk..huhu
Semalam officially aq start aq pny latihan industri kat JAS WP Labuan..
Yeah kat atas tu la aq pnya desk..ok la atleast ad meja sendiri kan..hee
mula2 masuk aq pny supervisor,Puan Maria kasi kenal dgn pengarah and semua staff dlm ofis tuh..
xramai..mcm xsampai 10 org pn..2 perempuan (Pengarah n Pn Maria) dan selebihnya lelaki..
then dy kasi aq buku laporan tahun 2009 and 2010..suruh baca tgk apa yg blaku dlm jabatan ni..
xsmpai stgh jam da siap baca sbb nipis je..huhu
dari pagi sampai ke tghari mmg sgt rileks xbuat keje lgsg..
sbbnya pegawai yg aq ptut rujuk ttg aq pny tugasan xde..so after lunch hour bru la dpt jmp..
then buat keje..start buat keje trus perasan cepat je masa bjalan..grrr
keje nya xde la susah sgt tp boleh mberi gambaran la kenapa kerani2 sekolah n pekerja kat pjbt fakulti aq tu slalu emosi..rupa2nya xsenang keje tuh..haishhh

Food kat labuan xdpt dinafikan mmg mahal kot..
nasi + ayam + sayur = RM6
pokai aq kalo lama2 kat labuan ni..hhahaha
today(rabu) sgt la xramai kat ofis..
sebabnya few staff kua pegi buat pameran kat company mn ntah..teramat la sunyi..
after lunch hour bru dorg balik..aq rs arini mcm ok sikit dr smlm..
staff pn rmi yg tegur2 interview aq..hua3
tapi td lunch sorg2..and mcm biasa aq akan sesat dlm Ujana Kewangan tuh..xtau la nape..haishh
smlm time smpi sesat nk cari ofis..balik pn sesat nk cri jalan kua..wakakaka
k lah tu je kot..
later2 update lagik..hehaaa zzzzz


4 comments:

THOMMY said...

bestnye dpt duduk opis...huhuhu...

eddy syrol said...

selamat menjlankan tugasan :)

kyoo reza said...

thommy : haha da mmg kn buat kje pejabat pn kan :D

kyoo reza said...

eddy : baik tuan..hu3

Followers