Thursday, October 28, 2010

Konvokesyen !


salam..hu3
update lagik kan..huk3
nk luahkan perasaan je nie..heee
Konvokesyen..pe tuh ??

Konvokesyen (atau majlis penyampaian ijazah) merupakan tindakan penerimaan atau penganugerahan ijazah akademik dari universitiatau upacara sedemikian. Perkataan "konvokesyen" berasal dari perkataan bahasa Inggeris convocation yang tidak semestinya sama maksudnya (maksud asal convocation ialah "sekumpulan orang yang dihimpunkan untuk tujuan khas"). Di Amerika Syarikat dan Kanada, konvokesyen turut diadakan di peringkat sekolah dan kolej. Terdapat banyak tradisi yang berkait dengan upacara penyampain ijazah ini, yang paling terkenal kemungkinannya ialah lontaran topi siswazah ke udara.
nah kaw!! copy paste lagik..kredit to Wikipedia.org 

tetibe gmbr family heliza kan..hu3
saje je..heliza kan student kat uni aq..n pic kat studio nieh taken kat tempat aq wat part time aritu..hu3

apsal lak kan tetibe ckp ttg konvo nieh ??huk
aq terpikir je..camne la bile aq konvo nnt..
da la lewat sepenggal dari membe2 seangkatan yg len..huk3 xmo citer nape..da citer dlu..kot..hahaha
next year sptutnye aq konvo..
malunye nak facing kawan2 yg laen..segan..
dorg duk amik skrol bagai atas stage tuh, aq lak tgk jew..mesti sObs2x time tuh..hee
ade lak kawan2 ajak snap2..lagilah..sume duk pakai jubAh grand2..aq lak..sobs

Heliza lagi..hahaha
Credit to helizahelmi pny fb ^^

nnt time aq konvo lak,da xbrape nk meriah dah..
yela bape ketOl je kOt kawan2..len2 sume junior n super junior..adeh sobs lagik
nak kenalkan gurpren2 kat fmly pun xley..(tipu je) hehehe
haish..macam2 lah perasaan time tuh..
salah sape ??salah ko la kyoo reza!!
sape suh malas2 blajaq..kan da kene extend! padan muko hang!
dah cukup! letih nk marah diri sendri..macam marah kat cermin lutsinar..err boleh ??hahaha
k daa~

6 comments:

AkuAyie said...

ko amik degree ke? ok la tu... ada membe2 aku keje dulu baru nk sambung belajar..

Judiene said...

bile je ko konvo??
aku pon bakal konvo bulan lepas raya haji neh
hehehe

;P

zikeryhassan said...

nanti time konvo ajak la kawan2 datang.

kyoO~rEz@ said...

akuayie : iye degree la.. kalo rjin smbung master tp mcm xrajin je..hu3

kyoO~rEz@ said...

judiene : lambt lagi kot..setahun lebih..huk3

kyoO~rEz@ said...

zikery : i wish they come to my convo..hmm

Followers